de leukste manier om je
huis te (ver)kopen

Onderhoud

Onderhoud woning

Bij het onderhoud van woningen zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je huis in goede staat blijft. Hier zijn de belangrijke punten om rekening mee te houden:

1. Regulier onderhoud: Voer regelmatig preventief onderhoud uit om potentiële problemen te identificeren voordat ze groter worden. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de dakbedekking, goten en de leidingen.

2. Schilderwerk: Het schilderen van de buitenkant van je woning is niet alleen esthetisch, maar het beschermt ook tegen weersinvloeden. Controleer de verflagen op bladderen, scheuren of andere schade en zorg ervoor dat het schilderwerk tijdig wordt bijgewerkt.

3. Dakonderhoud: Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Controleer regelmatig op beschadigingen, zoals kapotte dakpannen, losse dakbedekking of lekkages. Het is ook belangrijk om de dakgoten schoon te houden om waterophoping te voorkomen.

4. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in je woning om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Controleer de werking van ventilatiesystemen en zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden, vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

5. Elektrische systemen: Laat je elektrische systemen regelmatig controleren door een professional. Oude bedrading, kapotte stopcontacten of overbelaste circuits kunnen brandgevaar opleveren. Vergeet ook niet om de rookmelders en koolmonoxidemelders te testen en de batterijen te vervangen.

6. Verwarming en airconditioning: Onderhoud je verwarmings- en koelsystemen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Reinig filters regelmatig en laat jaarlijks een inspectie uitvoeren om ervoor te zorgen dat ze efficiënt en veilig werken.

Cv-Ketel reparatie

Sinds 1 april mag je niet zomaar meer door iedereen je cv-ketel laten repareren. Vanaf die datum is iedereen verplicht reparaties en andere werkzaamheden aan je ketel uit te laten voeren door een gecertificeerde installateur.

Dit staat allemaal in de gasketelwet die per 1 april in werking is getreden. De reden voor deze wet is om het aantal koolmonoxidevergiftigingen terug te dringen. Koolmonoxide komt vrij bij oude en slecht onderhouden ketels en kan tot ernstige klachten en zelfs tot de dood leiden. Jaarlijks overlijden zo’n 10 tot 15 mensen aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Omdat je koolmonoxide niet ruikt, is het een echte sluipmoordenaar en daarom zo gevaarlijk.

Levensduur Cv-ketel verlengen

Naast het laten controleren van je cv-ketel, kun je zelf ook iets doen om de levensduur van je ketel te verlengen. Check bijvoorbeeld regelmatig de waterdruk. Deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Is deze lager dan 1,5 bar? Vul de ketel dan zelf bij. Weet je niet hoe dat moet? Raadpleeg dan het internet. Daar staan genoeg tutorials die op jouw situatie van toepassing zijn.

Verduurzaming van uw woning: een verstandige keuze

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het verduurzamen van uw woning een verstandige en milieuvriendelijke keuze. Door energiebesparende maatregelen te nemen, kunt u niet alleen uw ecologische voetafdruk verminderen, maar ook besparen op uw energiekosten. Enkele populaire verduurzamingsmaatregelen zijn het installeren van zonnepanelen, het gebruik van energiezuinige apparatuur en het verbeteren van de isolatie van uw woning. Het verduurzamen van uw woning kan ook de waarde ervan verhogen en de vraag van potentiële kopers of huurders vergroten. Neem contact op met een specialist op het gebied van verduurzaming om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor uw woning.

Gevel onderhoud

Onderhoud aan gevel en wand wordt vaak vergeten, maar is een belangrijk onderdeel om een veilige woonomgeving te hebben en houden. Jouw gevel of wand kan op verschillende manieren onderhouden worden. Je kan de gevel:

Reinigen: graffiti, zoutaanslag, mos en ander vuil. Een doorn in het oog voor veel mensen, maar ook nog eens schadelijk voor jouw gevel.

Beschermen: jouw gevel beschermen tegen weersinvloeden kan heel eenvoudig. Eén van de belangrijkste methoden is 'hydrofoberen'.

Renoveren: gevels en wanden met scheuren, vochtplekken en slechte voegen moeten gerenoveerd worden om weer een veilige situatie te creëren.

Isoleren: isolatie kan afhankelijk van de situatie op verschillende manieren worden aangebracht. Aan de buitenzijde, in de spouw en aan de binnenzijde. Gevelisolatie zorgt er tevens voor dat de kosten van de energierekening dalen.

Background Image Background Image
Wat zeggen onze klanten

Dankzij het team van Siefkes vastgoed ons oude huis goed en snel verkocht. De aankoop van ons nieuwe huis had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk zijn wij erg blij op ons nieuwe plekje!

Dhr. M. Alvering
Harm van der Laanweg 7

Fijn contact. Afspraken worden nagekomen. Zijn proactief en deskundig en denken goed mee. Een makelaar die naast je staat.

Een funda gebruiker
Rembrandtlaan 8

Goede kennis van zaken. De woning is ook erg mooi gepresenteerd. Snel en naar tevredenheid verkocht.

Een funda gebruiker
Torenlaan 4 a

Alles goed en snel geregeld, reageren snel bij vragen, inmiddels 3 huizen verkocht via Siefkes. Topteam.

Een funda gebruiker
Apollolaan 36

Alles goed en snel geregeld, reageren snel bij vragen, inmiddels 3 huizen verkocht via Siefkes. Topteam.

Een funda gebruiker
Apollolaan 34